Results 1 to 8 of 8

Thread: Netman won't start

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2004
    Posts
    4

    Question Netman won't start

    I have a problem.

    A virus or something seems to have screwed me up. My network connections folder takes about 60 sec to open, and when it does nothing is in it. I have tracked it down to the netman service not being able to start doe to Error 2: Missing file...

    Anybody know how to fix it?

    Thanks,

    TysonKam

  2. #2
    Head Honcho Administrator Reverend's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    England
    Posts
    14,044
    Try running sfc /scannow from Start > Run to replace any corrupt or missing files.
    (leave a space between sfc and / ) . Have your XP CD handy

    =========== Please Read The Forum Rules ===========

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    May 2004
    Posts
    4
    Thanks Reverend,

    But that didn't seem to do anything for my problem for some reason. Is there any way I can find out the specific files netman relies on, and copy them from another machine?

    Thanks again,

    TysonKam

  4. #4
    Head Honcho Administrator Reverend's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    England
    Posts
    14,044
    Can you post the exact error message you receive. (including any error codes,etc).

    =========== Please Read The Forum Rules ===========

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    May 2004
    Posts
    4
    No prob. After attempting to start netman, this is what I see in an error box:

    "Could not start Network Connections service on Local Computer.
    Error 2: The system cannot find the file specified."

    My only option presented is to hit "OK"

    Thanks again for the help.

    -TysonKam

  6. #6
    Head Honcho Administrator Reverend's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    England
    Posts
    14,044
    I presume you have installed XP SP1. If not,you can download it here

    =========== Please Read The Forum Rules ===========

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    May 2004
    Posts
    4
    Thanks Reverend,

    I actually just compared registries with my other machine looking for all instances of "netman". After an exhaustive search, I found this value to be missing in the registry:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\Netman\Parameters

    ServiceDll REG_EXPAND_SZ %SystemRoot%\System32\netman.dll


    I created the entry and now it works fine!

    I have no idea on causality, other than I did have a virus a few months ago, fixed it, and haven't looked at my network connections since.

    Thanks Again,

    TysonKam

  8. #8
    Head Honcho Administrator Reverend's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    England
    Posts
    14,044
    Glad you got it fixed.

    =========== Please Read The Forum Rules ===========

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •