Results 1 to 9 of 9

Thread: Can't use "skype" with windows xp sp2?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    12

    Unhappy Can't use "skype" with windows xp sp2?

    Hi all
    My os is windows xp sp2.
    I can't use skype software.
    Always warning sign is " A critical error has occured."
    Error 1102 unable to connect.
    My firewall setting is off.
    I guess it is depond on xp service pack 2?
    Pls help me.
    Thanks in advance.

    Hermes

  2. #2
    Head Honcho Administrator Reverend's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    England
    Posts
    14,044
    Have you tried this from the Skype FAQ:

    After SP2 installation, when Skype attempts to connect to the Internet, a dialog pops up, asking whether you allow the connection. You must click Unblock to allow Skype to connect to the Internet.

    You can also do this later if you missed the dialog, by following the steps below. There is also a Skype Visual Guide for configuring XP SP2 firewall.

    Click Start, Control Panel
    Click Windows Firewall
    On General tab, see that the first setting is "On (recommended)" and "Don't allow exceptions" is NOT checked
    Click Exceptions tab
    If Skype is in the "Programs and Services" list, make sure the checkbox is checked
    If Skype is NOT in the "Programs and Services" list, click "Add Program..." and add Skype to the list

    =========== Please Read The Forum Rules ===========

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    12
    Dear Reverend
    Thanks for your reply.
    I've already tried your suggestion.
    But I can't connect to skype.
    I tried with another computer with sp1.It is ok.
    Why?Pls tell me any suggestion.
    Thaks alots.

    Hermes

  4. #4
    Head Honcho Administrator Reverend's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    England
    Posts
    14,044
    SP2 has more security features than SP1,so i think it is almost certainly firewall related.

    Do you use another firewall,apart from the XP one?

    =========== Please Read The Forum Rules ===========

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    12
    Quote Originally Posted by Reverend
    SP2 has more security features than SP1,so i think it is almost certainly firewall related.

    Do you use another firewall,apart from the XP one?
    Thanks Reverend
    I didn't use another firewall.
    But it is ok now.
    It is my modem problem.
    Thanks for ur help.
    Thanks again and again.
    Hermes

  6. #6
    Head Honcho Administrator Reverend's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    England
    Posts
    14,044
    Glad you got it sorted.

    =========== Please Read The Forum Rules ===========

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    1
    dear hermes,

    I have the same problem as you had. I do not understand how did you solve it. Please tell me what was your problem with the modem. I am desperate because I cannot use skype at office.

    best regards,
    stef

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    9

    same problem with me

    my computer is XP. I recently downloaded SKYPE and tried to active my user accounts (several times) but not succedeed.

    "error (1102) : unable to connect to server" always occour. pls help me with this if you guys know of how to fix it.

    Nay Lin

  9. #9
    Security Intelligence TZ Veteran cash_site's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Software Paradise
    Posts
    3,852
    Quote Originally Posted by hermes
    Thanks Reverend
    It is my modem problem.
    Yes, it helps to actually get the modem to dial to your ISP and get Internet connectivity... dont use your modem to dial the Internet Phone Call

    --- 0wN3D by 3gG ---

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •