Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26

Thread: Virus in Avast files?

  1. #1
    Old and Cranky Super Moderator rik's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Watching Your every move...
    Posts
    4,688

    Virus in Avast files?

    Obviously I run both NOD32 and Avast AV's and have had complete success in doing so...at least until today. Now NOD is finding a virus in an Avast file. Any ideas fellas? False positive maybe? Neither AV had been updated in the past few hours.


  2. #2
    Hardware guy Super Moderator FastGame's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Blasters worm farm
    Posts
    3,416
    Does Avast have those stored in its Virus Chest ? thats the only way Avast would have a virus...

    False positive ? hmm wouldn't be the first time NOD32 did a FP, that comes with the territory of advanced heuristic scanners.

    Find the file and let me know where you found it, for some reason I don't have "\Avast4.ini" in my "C:\Programs files\Alwil Software\Avast4\DATA\" path....

  3. #3
    Titanium Member
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    blk helo target, WA
    Posts
    3,536
    I heard something like Avast does not encript their definitions (or something like that) so maybe nod is seeing it as a (fp) virus. I'm runnint nod now - see it I come up with same.
    Last edited by lynchknot; January 30th, 2005 at 20:40 PM.

  4. #4
    Old and Cranky Super Moderator rik's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Watching Your every move...
    Posts
    4,688
    Now I get this when I try to run Avast...


    and I do have that file located in that path. There are 4 files in the chest but not that one...

    [edit] oh BTW it's version 4.5 Build Nov2004 (4.5.561)
    Last edited by rik; January 30th, 2005 at 20:44 PM.

  5. #5
    Titanium Member
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    blk helo target, WA
    Posts
    3,536
    Amon deleted that file. I took the file to Jotti's and it's clean there.

  6. #6
    Old and Cranky Super Moderator rik's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Watching Your every move...
    Posts
    4,688
    I just tried to upload it at Jottis and got this: The file you uploaded is 0 bytes. It is very likely a firewall or a piece of malware is prohibiting you from uploading this file.

  7. #7
    Titanium Member
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    blk helo target, WA
    Posts
    3,536

  8. #8
    Hardware guy Super Moderator FastGame's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Blasters worm farm
    Posts
    3,416
    Well it must be a FP, maybe NOD32 got mad cuz they see everyone @wilders saying how good Avast is J/K they wouldn't do that..send it to NOD32 and they'll fix it in the next update.

    I heard something like Avast does not encript their definitions (or something like that)
    As far as I know the definitions are encrypted, I'll find out for sure

    BTW if you want a stand alone heuristic scanner that works great with Avast, Bitdefender Free is excellent.
    Last edited by FastGame; January 30th, 2005 at 21:04 PM.

  9. #9
    Titanium Member
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    blk helo target, WA
    Posts
    3,536
    Well my nod did not find a virus or fp

  10. #10
    Old and Cranky Super Moderator rik's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Watching Your every move...
    Posts
    4,688
    Well, I'm uninstalling Avast. Already downloaded the free version again to reinstall it. We'll see what happens then.

    Thanks guys.

  11. #11
    Techzonez Governor Super Moderator Conan's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Philippines
    Posts
    4,343
    Quote Originally Posted by FastGame
    for some reason I don't have "\Avast4.ini" in my "C:\Programs files\Alwil Software\Avast4\DATA\" path....
    I have one instance of that INI file.

  12. #12
    Hardware guy Super Moderator FastGame's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Blasters worm farm
    Posts
    3,416
    Quote Originally Posted by Conan
    I have one instance of that INI file.
    I found mine, NOD32 had it



    J/K

    Thats not a virus.

  13. #13
    Hardware guy Super Moderator FastGame's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Blasters worm farm
    Posts
    3,416
    Ok Mr rik, I can't take the suspense any more, ?????

  14. #14
    Old and Cranky Super Moderator rik's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Watching Your every move...
    Posts
    4,688
    Well, I reinstalled the Avast yesterday afternoon and all has been running fine since. I dunno what actually happened, whether it was Nod or Avast, but it all seems to be working normal now.

  15. #15
    Titanium Member
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    blk helo target, WA
    Posts
    3,536
    Am I the only one with two Ashley Simplesons in my Avast files? (don't give me no lip)


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •