Results 1 to 8 of 8

Thread: New Comp Sorta

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    5

    New Comp Sorta

    I just finished installing a new motherboard and a new processor. iv got everything together and when i turn on my computer my monitor never fully turns on. the LED on the monitor flashes but no picture. Also about 20 seconds after startup my computer shuts off by itself. PLEASE HELP!

    Comp Specs

    -P4 3.2 LGA 775 processor
    -ASUS P5P 800 mobo
    -550 Watt power supply
    -1024mb of Kingston RAM
    -200 GB Western Digital hard drive
    -ATI RADEON 9600xt graphics card

  2. #2
    Near Life Experienced TZ Veteran zipp51's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Massachusetts
    Posts
    1,114
    Recheck all of your power switch connections.Make sure the polarity(+-)are where they should be.
    The definition of insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    5
    if the little arrows on the tinny black connectors means + then everything is fine

  4. #4
    Platinum+ Member
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    India
    Posts
    686
    I had the same picture problem a long time ago. The yellow light on the monitor (CRT) would never change to green and there wasnt any picture. The technician said it was a RAM problem and it worked after he replaced it. Is the onboard display OK?

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    5
    would this explain wht it would just shut down though?

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    5
    good news, i fixed the problem with it shutting down by itself caused 99.0% sure because of chasis cabble in opposite way :P But still cant get any picture on the screen, il take ur advice and try some new RAM.

  7. #7
    The Beast Master TZ Veteran PIPER's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Florida
    Posts
    1,180
    you could try reseating the video card as well.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    5
    i dont think its a video card thing cause the fan spins on it when i trun on the comp

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •