Results 1 to 11 of 11

Thread: Codecs screw up Burning

  1. #1
    Banned
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    613

    Codecs screw up Burning

    Ok I really think that the codecs I have recently downloaded screwed up my dvd-RW burnings, I cant burn a single video, is that possible that codecs might screw up ur burner??? Cuz few weeks ago I downloaded ACE Codec Pack and installed it, it was perfect everything was included in it, but I wasnt able to burn...So once I uninstalled it I was able to burn again, what should I do???? I want the codec and the burner...

  2. #2
    Head Honcho Administrator Reverend's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    England
    Posts
    14,045
    Just been looking at some of your early threads and you had burning problems way before you installed that codec pack.

    =========== Please Read The Forum Rules ===========

  3. #3
    Platinum+ Member bhxtyrant's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    729
    I don't think it's the codec pack,I have Ace codec pack installed for a while and it has never affected my burning.however i did notice that whatever mpeg codec it is does not seem to work correct because watching mpegs are very choppy.before i installed the pack they played fine.but thats off topic

  4. #4
    Banned
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    613
    Quote Originally Posted by Reverend
    Just been looking at some of your early threads and you had burning problems way before you installed that codec pack.
    Yeah, thats when I had Ace mega codec pack, so when I uninstalled it, then it worked.

    Then I had another problem, but that was b-cuz of my cheap CDs

  5. #5
    Banned
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    613
    Quote Originally Posted by bhxtyrant
    I don't think it's the codec pack,I have Ace codec pack installed for a while and it has never affected my burning.however i did notice that whatever mpeg codec it is does not seem to work correct because watching mpegs are very choppy.before i installed the pack they played fine.but thats off topic
    well, do u have a DVD-RW??????

  6. #6
    Head Honcho Administrator Reverend's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    England
    Posts
    14,045
    Quote Originally Posted by lankan_man
    Yeah, thats when I had Ace mega codec pack, so when I uninstalled it, then it worked.

    Then I had another problem, but that was b-cuz of my cheap CDs
    I'm talking about your threads from back in April.

    You only installed the Ace pack a few weeks ago,so your burning probs have got nothing to do with the codec pack.
    Last edited by Reverend; September 25th, 2005 at 21:02 PM.

    =========== Please Read The Forum Rules ===========

  7. #7
    Banned
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    613
    Quote Originally Posted by Reverend
    I'm talking about your threads from back in April.

    You only installed the Ace pack a few weeks ago,so your burning probs have got nothing to do with the codec pack.
    did u read it till the end???

    As you can see it was because I had to update my firmware.

  8. #8
    Head Honcho Administrator Reverend's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    England
    Posts
    14,045
    I have never had a problem with the ace pack,and i use several burning apps.

    =========== Please Read The Forum Rules ===========

  9. #9
    Banned
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    613
    well, i'll keep trying to burn, and as soon as it'll work, i'll let u know, but if anyone can help me then go ahead

    This is my log file when I tried to burn a DVD with Nero

    Code:
    Shanmugaratnam
    
    1A20-0225-0170-1550-5690-8613*
    
    Windows XP 5.1
    IA32
    WinAspi: -
    ahead WinASPI: File 'C:\Program Files\Ahead\nero\Wnaspi32.dll': Ver=2.0.1.59, size=160016 bytes, created 16/12/2003 2:18:04 PM 
    Nero version: 6.3.1.10 (Nero Express)
    Recorder:             <NU DVDRW DDW-082>        Version: B377 - HA 1 TA 0 - 6.3.1.10
     Adapter driver:      <atapi>                   HA 1
     Drive buffer  :      2048kB
     Bus Type      :      default (0) -> ATAPI, detected: ATAPI 
    CD-ROM:               <NU       DVDRW DDW-082   >Version: B377 - HA 1 TA 0 - 6.3.1.10
     Adapter driver:      <atapi>                   HA 1
    
    === Scsi-Device-Map ===
    DiskPeripheral       : HDS722516VLAT20                  atapi Port 0 ID 0  DMA: On 
    CdRomPeripheral      : NU DVDRW DDW-082                 atapi Port 1 ID 0  DMA: Off
    
    === CDRom-Device-Map ===
    NU DVDRW DDW-082           D:   CDRom0
    =======================
    
    AutoRun : 1
    Excluded drive IDs: 
    CmdQueuing     : 1
    CmdNotification: 2
    WriteBufferSize: 74448896 (0) Byte
    ShowDrvBufStat : 0
    EraseSpeed     : 0
    BUFE           : 0
    Physical memory     : 511MB (523760kB)
    Free physical memory: 249MB (255172kB)
    Memory in use       : 51 %
    Uncached PFiles: 0x0
    Use Static Write Speed Table: 0
    Use Inquiry    : 1
    Global Bus Type: default (0)
    Check supported media : Disabled (0) 
    
    25.9.2005
    UDF/ISO compilation
    6:35:37 PM	#1 DVDREALLOC -21 File DVDVideoCompilation.cpp, Line 901
    	Required file 'VIDEO_TS.IFO' is not present
    	
    6:35:37 PM	#2 DVDREALLOC -21 File DVDVideoCompilation.cpp, Line 901
    	Required file 'VIDEO_TS.BUP' is not present
    	
    6:35:37 PM	#3 Phase 117 File dlgbrnst.cpp, Line 1841
    	DVD-Video files compliance test failed
    	
    
    Existing drivers:
    File 'Drivers\atapi.sys': Ver=5.1.2600.2180 (xpsp_sp2_rtm.040803-2158), size=95360 bytes, created 03/08/2004 10:59:44 PM (Adapter driver for rec)
    
    Registry Keys:
    HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\WinLogon\AllocateCDROMs : 0 (Security Option)
    Last edited by lankan_man; September 25th, 2005 at 22:48 PM.

  10. #10
    Hardware guy Super Moderator FastGame's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Blasters worm farm
    Posts
    3,333
    I don't use Nero but to me it looks like there isn't any DVD compliant files to burn.

    6:35:37 PM #1 DVDREALLOC -21 File DVDVideoCompilation.cpp, Line 901
    Required file 'VIDEO_TS.IFO' is not present

    6:35:37 PM #2 DVDREALLOC -21 File DVDVideoCompilation.cpp, Line 901
    Required file 'VIDEO_TS.BUP' is not present

    6:35:37 PM #3 Phase 117 File dlgbrnst.cpp, Line 1841
    DVD-Video files compliance test failed
    What are you trying to burn ?????

  11. #11
    Banned
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    613
    I was trying to burn some .vob files, but it kept saying that they were like a wrong format but for real it was a .vob file...

    I tried to burn some random picture, by dragging and dropping a single picture .jpeg file but it said that "windows encoutered a problem while trying to copy this file"

    Then I used Nero to do Data burn, so I burned a .avi movie in it, it was like 40mb right, so it said that there was a error while burning that file, then when i checked the cd i saw that the movie was in there, so when I tried to open it, it kept bugging and froze my pc....

    Whats going on, this never happened before, am I supposed to configure something??? How will I be able to fix this??? I'll keep trying to workout by fixing this prob, but i cant do it myself, i'll need some help.

    Oh and by the way, this is my DVD-RW :: NU DVDRW DDW-089
    Anyways TZ pals i rely on you, please help, and thx in advance

    I have used DVD Identtifier to identify my DVD-Burner, thanks for the link

    Code:
    Drive Capabilities on this Disk...
    
    ** INFO : Drive = NU DVDRW DDW-082 [FW B377]
    ** INFO : Write Capabilities = DVD+R DVD+RW
    ** INFO : Write Capabilities = DVD-R DVD-RW
    ** INFO : Disc = [DVD-R:ProdiscF01]
    ** INFO : Reference Speed : 1x DVD = 1385 kBps
    ** INFO : An Writeable Disc Is Recommended For Accurate Results
    ** INFO : Write Speeds (Supported By This Drive On This Disc) Listed Below
     
    ** INFO : GET PERFORMANCE Write Speed Descriptor(s)
    Descriptor #1 =  8310 kBps ( 6.00x) - [CLV/Non-Pure CAV]
    Descriptor #2 =  5540 kBps ( 4.00x) - [CLV/Non-Pure CAV]
    Descriptor #3 =  2770 kBps ( 2.00x) - [CLV/Non-Pure CAV]
     
    ** INFO : MODE SENSE Write Speed Descriptor(s) [Legacy Command]
    ** WARNING : MODE SENSE Is Obsolete And Not Always Properly Supported
    Descriptor #1 =  8310 kBps ( 6.00x) - [CLV/Non-Pure CAV]
    Descriptor #2 =  5540 kBps ( 4.00x) - [CLV/Non-Pure CAV]
    Descriptor #3 =  2770 kBps ( 2.00x) - [CLV/Non-Pure CAV]

    Code:
    Status
    
    
    [22:00:54] DVD Identifier V4.1.1
    [22:00:54] Initializing ASPI/SPTI Drive Interface
    [22:00:54] SPTI Drive Interface Successfully Initialized
    [22:00:54] 1 Supported Drive Found (Out Of 1 Available Drive)
    [22:00:54] Manufacturer Database [25-SEP-05@636$87] Loaded From File : (@636$87) Entries Found
    [22:02:38] This Version Of 'DVD Identifier' Is Up-To-Date
    [22:02:38] The Manufacturer Database Is Up-To-Date
    [22:02:55] DVD-R/-RW Medium Detected. Starting Identification...
    [22:02:55] ** Initiating LPP Retrieval
    [22:02:55] WARNING : DVD-R Dual Layer Detection Is Not Supported By This Drive (No CDZ Read)
    [22:02:55] LPP Read Completed Without Errors
    [22:02:55] Disc Identification Completed Successfully
    Last edited by lankan_man; September 26th, 2005 at 02:05 AM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •