Results 1 to 7 of 7

Thread: Intel 82801 GB ICH7 High definition audio controller

  1. #1
    Gold Member
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Penna.
    Posts
    406

    Intel 82801 GB ICH7 High definition audio controller

    Need help with a driver. Have a Dell Dimension 5150 computer. I thought I saved all the drivers to a CD before I formatted the hard drive and installed XP Pro. Now I have no sound. Windows tells me it found a PCI device, and I have had no luck installing the driver from the CD I made. I installed Everest, and it tells me I have the above device that I listed in the title. I tried going into drivers.com but you need to sign up for something first before you can get in. Can someone kindly give me a link to the driver I need, please. I went into the Dell site, and according to my service tag I have one of three different audio devices. Two different kinds from Creative, and one from Sigmatel, but I believe I need the driver for the Intel 82801 as listed above.

  2. #2
    The Beast Master TZ Veteran PIPER's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Florida
    Posts
    1,180
    Your driver should be on one of the cd's provided by Dell along with your system.
    Did you run their cd when u did the reinstall?
    Last edited by PIPER; February 23rd, 2006 at 10:02 AM.

  3. #3
    The Beast Master TZ Veteran PIPER's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Florida
    Posts
    1,180
    interesting info....no sure if it is related to your issue or not but worth reading...

    http://www.aqstech.com/5150s.html

  4. #4
    Gold Member
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Penna.
    Posts
    406
    Thanks for the reply, PIPER. Dell does not provide any restore disks anymore, too cheap. They put a restore feature on the hard drive, but that was wiped out when I did the format. The sound DID work fine before I did the format. Like I said above, I did copy all the Dell info. including the drivers to a CD, just like I did in the past with other computers, but it won't install the audio driver this time.

  5. #5
    Head Honcho Administrator Reverend's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    England
    Posts
    13,336
    Try the SIGMATEL one.

    If that doesn't work try the Creative Labs Integrated Audigy

    =========== Please Read The Forum Rules ===========

  6. #6
    Gold Member
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Penna.
    Posts
    406
    Thanks Reverend--that driver was the right one ! I now hav sound.

  7. #7
    The Beast Master TZ Veteran PIPER's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Florida
    Posts
    1,180
    As usual...Rev is da man.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •