Results 1 to 6 of 6

Thread: I Can Only Access the Internet in Safe Mode. I dont know why?

  1. #1
    Junior Member bones911's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    4

    I Can Only Access the Internet in Safe Mode. I dont know why?

    This is what im working with below. Oh and i tried accessing the web with out a firewall, antivirus and spyware programs. I even uninstalled my zonealarm and am running Microsofts firewall.

    System: Windows XP Pro 2002, Service pack 2
    PC: Pentium 4 CPU 2.8 GHZ----1.00GB corsica Ram
    Marvell Yukon Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T Adapter, Copper RJ-45
    200gb harddrive



    I have a problem with my internet connection, it will only let me access the internet if i start windows in safe mode.
    I called my provider comcast, but they are useless, and kept having me power cyle my modem and turning my pc on and off.

    The local connection says that it is limited or unable to connect, here is what i tried so far.

    1. I cheked my comcast connection. I ran an the ethernet cable from the modem directly to my xbox 360 and was able to play xbox live online, so the modem and signal from comcast is working.

    2. Checked the the ethernet cable going to the Network card

    3. I tried repairing the Connection by going to control panel/network connections/properties/support

    4. I repaired my network cards drives and had the same problem

    5. I uninstalled the network card drivers and reinstalled them, this did nothing

    6. I system restored the PC to three days ago when it was working fine, and still same problem
    Last edited by bones911; May 3rd, 2006 at 23:06 PM.

  2. #2
    Junior Member bones911's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    4
    I am in Safe mode. I am currently running only the Microsoft security firewall

    I did the following in safe mode

    Then Start: Run: CMD (and press ENTER)
    Then type:
    IPCONFIG /release (press ENTER)
    IPCONFIG /renew (press enter... and wait about 30 seconds)
    IPCONFIG (press ENTER)


    I then rebooted and went into to windows normally I ran the following commands

    C:\Documents and Settings\Administrator.KONGS-PC.000>IPCONFIG/release

    Windows IP Configuration


    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    IP Address. . . . . . . . . . . . : 0.0.0.0
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 0.0.0.0
    Default Gateway . . . . . . . . . :

    C:\Documents and Settings\Kong>IPCONFIG/renew

    Windows IP Configuration
    An error occurred while renewing interface Local Area Connection : An invalid a
    gument was supplied.


    C:\Documents and Settings\Kong>IPCONFIG

    Windows IP Configuration


    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Autoconfiguration IP Address. . . : 169.254.35.164
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
    Default Gateway . . . . . . . . . :

    C:\Documents and Settings\Kong>

    I was unable to access the internet. Next, i uninstalled zonealarm and disabled my spyware, and Antivirus programs and i was still unable to access the internet. The results entering the commands gave me the same results with and without running a firewall, antivirus and the spyware programs.

    In safe mode this is what i got when entering the following commands


    Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
    (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

    C:\Documents and Settings\Administrator.KONGS-PC.000>IPCONFIG/release

    Windows IP Configuration


    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    IP Address. . . . . . . . . . . . : 0.0.0.0
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 0.0.0.0
    Default Gateway . . . . . . . . . :

    C:\Documents and Settings\Administrator.KONGS-PC.000>IPCONFIG/renew

    Windows IP Configuration


    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Connection-specific DNS Suffix . : hsd1.il.comcast.net.
    IP Address. . . . . . . . . . . . : 67.***.***.***
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.***.*
    Default Gateway . . . . . . . . . : 67.***.***.*

    C:\Documents and Settings\Administrator.KONGS-PC.000>IPCONFIG

    Windows IP Configuration


    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Connection-specific DNS Suffix . : hsd1.il.comcast.net.
    IP Address. . . . . . . . . . . . : 67.***.***.***
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.***.*
    Default Gateway . . . . . . . . . : 67.***.***.***

    C:\Documents and Settings\Administrator.KONGS-PC.000>

    Again when in safe mode I am able to access the internet. I am not able to access the internet when I log into windows normally. I tried the above with no success.
    Last edited by rik; May 4th, 2006 at 15:34 PM.

  3. #3
    Old, Cranky and Perverted Super Moderator rik's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Watching Your every move...
    Posts
    4,687
    *Removed your IP address for your protection*

    Are there other user accts on your system, and if so does it work correctly in those? If not create another account and try it there.

  4. #4
    Junior Member bones911's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    4
    I created other user-accounts and i still cant get online.

    Im running comcast broadband

    This is what i just did
    Well i installed Windows home on my f drive, and am able to access the internet and my programs. I will clean my c drive and reinstall Windows pro again when i get the another copy of windows pro..

    Im running 2 Windows OS on my pc? Will this cause any conflicts,its only temporary while i back up my c drive and get access to a clean copy off Windows pro.

  5. #5
    Junior Member bones911's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Posts
    4

    These are my current commands

    C:\Documents and Settings\Kong>ipconfig/release

    Windows IP Configuration


    Ethernet adapter Local Area Connection 3:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Autoconfiguration IP Address. . . : 169.***.***.**
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.***.*.*
    Default Gateway . . . . . . . . . :

    C:\Documents and Settings\Kong>ipconfig/renew

    Windows IP Configuration

    An error occurred while renewing interface Local Area Connection 3 : An operatio
    n was attempted on something that is not a socket.


    C:\Documents and Settings\Kong>IPconfig

    Windows IP Configuration


    Ethernet adapter Local Area Connection 3:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Autoconfiguration IP Address. . . : 169.***.***.**
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.***.*.*
    Default Gateway . . . . . . . . . :

    C:\Documents and Settings\Kong>

  6. #6

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •