Results 1 to 7 of 7

Thread: Problem with sp1

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    3

    Exclamation Problem with sp1

    I got my hands on an XP SP1 file, i installed it,
    everything went nice and dandy and then when I booted it
    gave me two errors following the boot screen

    1:
    -----------------------------------------------------
    |_winlogon.exe - Entry Point not found_____________X_|

    The procedure entry point AssocIsDangerous could not
    be located in the dynamic link library SHLWAPI.dll.

    OK

    followed by a message saying:

    The logon user interface DLL msgina.dll failed to load.

    Contact your system administrator to replace the DLL, or
    restore the original DLL.
    _________
    |Restart|
    ---------

    I've tried all i can, the revert to last working setting,
    booting in safe mode, EVERYTHING. at this point all i
    care to do is back-up my files and re-install windows.
    The problem is backing up my files. does anybody have an
    idea as to how i can access my C drive then copy it using
    either USB or Firewire to my external drive?

    all feedback is HIGHLY appreciated.
    Thank You

  2. #2
    Techzonez Governor Super Moderator Conan's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Philippines
    Posts
    4,343
    If you've already tried a System Restore, then I suggest booting from the XP CD and then choose Repair. All your files should remain intact.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    3
    i cant boot into a working windows, it stalls at the logon, but i didnt know there is a repair option on the WinXP CD, i'll have to try that

  4. #4
    Head Honcho Administrator Reverend's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    England
    Posts
    14,044
    Can you boot into safe mode?
    If you can,go to start > run,and type sfc /scannow in the run box.(remember to leave a space between sfc and /

    This will check for missing or corrupt files.Have your XP cd handy as you will need to pop it in during the scan.

    =========== Please Read The Forum Rules ===========

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2002
    Posts
    3
    i said earlier, i cannot boot into safe mode it sucks, it stalls at the logon, i cant go to revert to last working settings either. im gonna try doing a repair with an XP CD

  6. #6
    Friendly Neighborhood Super Moderator phishhead's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    San Diego, Ca.
    Posts
    3,732
    to do a repair just boot from cd like you are going to do a fresh install...but choose repair instead of install...it will act like a fresh install without formatting the drive first.



  7. #7
    Phoar!! TZ Veteran zErO's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Middle Earth
    Posts
    1,049
    Copy both .dll files from your \i386 Folder of your XP disk in dos mode, to your main windows directory.

    Simply start from dos, choose your cd rom directory..eg D:/
    open the /i386 folder....D:/cd i386
    type : copy SHLWAPI.dl_ c:\windows\system32 = This would take the SHLWAPI.dll usually found at root and copy it into the windows directory.
    now the SHLWAPI.dll file is also located in the Lastgood\system32 folder and the Lastgood\system32\dllcache thou you should only need to copy it the system32 folder to allow you to access windows from boot.

    Do the same with the msgina.dll as it is found in the same directories.

    hope this helps, I would only do this if you cannot do a repair from xp disk first
    R.I.P
    MSN Status: | Please Read The Forum Rules

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •