Results 1 to 11 of 11

Thread: BIIIIG prob with XP it Freezes

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Denmark
    Posts
    2

    Question BIIIIG prob with XP it Freezes

    Hi!!

    i have a big prob with XP when i want to play a game like CS, Ballistics, every 3D game it Freezes or reboots itself???!!!???

    PLZ HELP ME

    I have a
    Asus A7S333 mainbord
    256 mb samsung DDR pc2700 memory
    Athlon XP1700+ palmino prossor
    and a InnoVision Gforge4 ti4200 64 mb DDR

    and it's not overheating!!!!!
    AMD Pure Power

  2. #2
    Titanium Member Tinker's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Indiana U.S.A.
    Posts
    1,064
    Welcome to the forum anocin. Please post often as we love a challenge.


    Are you over clocking the CPU? This could have an effect on the AGP slot as the same bus clock could be used for both the CPU and the AGP timing. If you are try returning to the factory default setting.

    You may have a memory problem. If your 256 meg is in 2 128 meg sticks try removing one and testing your system again. If the problem is still there reinstall the stick that you had out and pull the other stick and test again.

    If neither proves to be the problem please post again with more information about your conditions and system.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Denmark
    Posts
    2
    i have not overclocked the graphic card or the processor, and the memmory is in 1 stick and it's tested for fault.

    it's Win Xp pro as Os, and i haven't been messing with it yet

    and the graphic driver is the nVidia 40.41b i know it's a beta but it's the best i've tried or the one working best!!
    Last edited by anocin; September 23rd, 2002 at 22:01 PM.
    AMD Pure Power

  4. #4
    Friendly Neighborhood Super Moderator phishhead's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    San Diego, Ca.
    Posts
    3,732
    I would personally try a older more stable driver. and test the games. but del the driver completely before installing the older one...so there is no leftovers.



  5. #5
    Hardware guy Super Moderator FastGame's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Blasters worm farm
    Posts
    3,416
    If you go to Start> My Computer> Properties> Advanced> Startup & Recovery> Settings , you'll see a box Automatic restart . un-check that box & the next time the crash happens it won't reboot on it's own plus it'll give ya a error message with the error.

    Then we'll know for sure what the error is...probley NV_4 infinite loop though or IRQ not less or equal....??

  6. #6
    Titanium Member Tinker's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Indiana U.S.A.
    Posts
    1,064
    Good point there FG. We do need some more information to be able to properly diagnose the problem........

  7. #7
    Titanium Member Tinker's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Indiana U.S.A.
    Posts
    1,064
    This is series of PM's that I had with anocin this morning in an effort to expedite solving his problem. The issue is not totally resolved as of yet however.
    Anyone have any ideas for anocin?

    1]
    ok!! i have a big prob with XP when i want to play a game like CS, Ballistics, every 3D game it Freezes or reboots itself???!!!???



    I have a
    Asus A7S333 mainbord
    1 stick 256 mb samsung DDR pc2700 memory
    Athlon XP1700+ palmino prossor
    and a InnoVision Gforge4 ti4200 64 mb DDR

    and it's not overheating!!!!!

    i have fixet the thing with auto reboot!!

    none of this is clocked!!

    2]
    i get no fault message it juz freezes, and then i can turn off the comp, on the power button

    3]
    (Tinker) If you are getting total freeze it must be the video card that is locking up. What are your BIOS setting for the AGP?

    I juz got a blue screen when i played!!!

    this is what it said:

    PNF_LIST_CORRUPT

    Technical info:

    *** STOP: 0x0000004e (0x00000099,0x0000d29c,0x00000001,0x00000000)

    hope u can use it for something!!

    i will go check my bios setting be back in 10 min

    4]
    here is my agp settings:

    Graphics aperature 64mb

    AGP Capability 4x

    AGP fast write Capability enabled

    Video memory cache mode UC What is USWC???

    Memory hole at 15m-16m disabled

    theese i dont know if u need!!

    Ma/cmd leadoff timing default

    Dram turn around timing Normal

    Dram read latency timing Normal

    primary VGA bios AGP VGA card

    try look at this

    (Tinker) Change graphics aperatuer to 128mb and video memory to USWC……………
    5]
    i will try that!!! but my Gforge4 is only 64 mb mem!!!
    what is USWC??????

    6]
    sorry no change!!!!
    now it juz exit's to the desktop while playing!!!
    and no error reading




    I fell that progress has been made however it is not yet there. I ran out of time and had to do other things. Any help anyone?

  8. #8
    Hardware guy Super Moderator FastGame's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Blasters worm farm
    Posts
    3,416
    I did a search and this is all I came up with...

    Windows Search

    NTFSD Archive

    There's nothing listed anywhere under XP...all things for NT & 2000 , I'm sure the fix is the same ????
    Last edited by FastGame; September 24th, 2002 at 22:39 PM.

  9. #9
    Titanium Member Tinker's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Indiana U.S.A.
    Posts
    1,064
    Good stuff FastGame, never dawned on me to look under 2k..

  10. #10
    Techzonez Governor Super Moderator Conan's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Philippines
    Posts
    4,343
    My suggestion is to try the 30.82 whql Nvidia drivers.

  11. #11
    Precision Processor Super Moderator egghead's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    In Your Monitor
    Posts
    3,546
    from fastgames link


    To troubleshoot this behavior:

    Run hardware diagnostic tools that are provided by your computer manufacturer.

    Disable all file system filter drivers, such as backup utilities, virus scanners, or firewall software.

    View the following Microsoft Web site to verify that the hardware and the drivers for the hardware are compatible with Windows 2000:
    http://www.microsoft.com/hcl/default.asp


    *If you receive this error message randomly, or when you try to start a program, remove extra memory or have the random access memory (RAM) in your computer tested. This behavior may occur if you have bad RAM.*

    look into the ram

    borrow some from a friend
    if you cant

    try some of these memory test programs
    http://www.pchardware.ro/Download/index.php?catid=4
    i suggest goldmemory


    let me know your results

    egghead
    ------------------------------------------------------------



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •