Results 1 to 8 of 8

Thread: My Enermax Power Supply Got Burned!

  1. #1
    Techzonez Governor Super Moderator Conan's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Philippines
    Posts
    4,229

    My Enermax Power Supply Got Burned!

    I have no idea how this happened, when I got home earlier today my PC wouldn't start from the power button. I removed the plug from the UPS and plugged it into the AVR. I heard a certain sound and then the fuse of the AVR blew. I tried plugging it straight now into the wall socket and I heard another weird sound like sparks flying. I check the power supply and it faintly but surely smelled burned. It was an Enermax 420 watt power supply which was about 3 years old.

    I went out and bought an HEC 550W power supply since the old one that I used before is working flawlessly in my dad's PC (more than 5 years). Good thing nothing else got damaged except the power supply. I'm not going to buy another Enermax from now on.

  2. #2
    Head Honcho Administrator Reverend's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    England
    Posts
    14,040
    I've never had a problem with Enermax.

    =========== Please Read The Forum Rules ===========

  3. #3
    The Beast Master TZ Veteran PIPER's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Florida
    Posts
    1,168
    smells like a surge....

  4. #4
    Techzonez Governor Super Moderator Conan's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Philippines
    Posts
    4,229
    Quote Originally Posted by PIPER View Post
    smells like a surge....
    But how come the UPS (got 2 of them) is fine?

  5. #5
    Head Honcho Administrator Reverend's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    England
    Posts
    14,040
    What hardware were you running with it?

    Did you regularly clean it (fans, transformers, etc)?

    =========== Please Read The Forum Rules ===========

  6. #6
    Techzonez Governor Super Moderator Conan's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Philippines
    Posts
    4,229
    Quote Originally Posted by Reverend View Post
    What hardware were you running with it?

    Did you regularly clean it (fans, transformers, etc)?
    Same hardware in my Sig. Nope I didn't clean the power supply as I don't want to open it up. And this all happened when my PC was off. Didn't use it for two days then when I came back to my parents' house this was the result.

  7. #7
    Hardware guy Super Moderator FastGame's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Blasters worm farm
    Posts
    3,333
    Quote Originally Posted by Conan View Post
    Good thing nothing else got damaged except the power supply. I'm not going to buy another Enermax from now on.
    You're lucky, someone just brought in a PC and the PS (AntecTrue power) smoked his CPU, ram and MB.

    The Enermax has good over current protection.

  8. #8
    Security Intelligence TZ Veteran cash_site's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Software Paradise
    Posts
    3,735
    A major part of my new PC budget went to getting a decent PSU... wanted a antec TruPower 3 trio 550W... but settled for a coolermaster realpower pro 550W ... they support SLI and excellent current regulation. Plus blue LED matches the other glowing fans... (not that i like that, but standard fitments are ok).

    --- 0wN3D by 3gG ---

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •