Results 1 to 9 of 9

Thread: XP Home or Professional?

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    New York
    Posts
    65

    XP Home or Professional?

    2 days ago, I received my new computer and it came with XP Home installed. My question is.... what's the difference between Home and Professional (other than price... LOL)?

    Also, can you upgrade from Home to Professional?

    Any help will be appreciated.

    Thanks!

  2. #2
    Hardware Guru TZ Veteran shadow_warez's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Edmonton,
    Posts
    852

    Exclamation a few minor differances

    one xp home is geared towards home uesers,
    the pro version is basicly added bells and whistles like advanced netwroking option such as remote desktop, more administrative tools that you can use to configure windows, ithiers not much diff,


    A Great Sig Done by a Great Artist,

  3. #3
    Head Honcho Administrator Reverend's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    England
    Posts
    14,044
    Welcome to Techzonez.

    Here's a few guides to help you decide which version best suits your needs.

    http://www.microsoft.com/windowsxp/whichxp.asp

    http://www.winsupersite.com/showcase...p_home_pro.asp

    http://www.techtv.com/screensavers/w...354933,00.html
    Last edited by Reverend; January 22nd, 2003 at 18:51 PM.

    =========== Please Read The Forum Rules ===========

  4. #4
    Member
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    New York
    Posts
    65
    Thanks for the help!!!!

    It appears I need XP Pro. Another question for ya....

    is the upgrade from Home to PRO tedious? How do I go about accomplishing this?

  5. #5
    Titanium Member Tinker's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Indiana U.S.A.
    Posts
    1,064
    Welcome FBM357, please post often as we love a challenge. By all means enjoy your stay.

    The process could take a couple of hours plus if you have not attempted this before. It however for the most part is painless.

    ** HOW TO: Install Windows XP **

    ** How to Perform an In-Place Upgrade (Reinstallation) of Windows XP **

    If you system is only a few days old you may want to take it back to the outlet you got it from and see if they will trade you for one with XP Pro already installed. Just a thought......

    Last edited by Tinker; January 22nd, 2003 at 17:53 PM.

  6. #6
    Member
    Join Date
    Jan 2003
    Location
    New York
    Posts
    65
    Thanks for the greetings Tinker.

    your advice is well noted.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Southern caves, LA.
    Posts
    14

    One more thing please


    OK, I have a clean install of xp home. I know I want pro, but I just need to know if I need the xp pro full product, or do I want the xp pro upgrade.....I know I can use the upgrade to go from....let's say win98 to xp home or pro, but I'm confused as to which one should I buy to go from xp home to pro...

    Duuuuuhhhh



    ps This site is Bad To The Bone....Thanks for every bit of help from all the folks responsible,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,*


    now~~~~~~~~HELP !!!
    AthlonXP 2400+
    msiK7T turbo
    FX5900 flashed to 5950U
    Audigy2ZS
    1gb pc 133
    XP home

  8. #8
    Titanium Member Tinker's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Indiana U.S.A.
    Posts
    1,064
    Welcome MrDak, post many questions as we love a challenge..
    Please enjoy you stay with us..

    You can use the upgrade to go from Home to Pro. You can also do a clean install of Pro without loading Home first. You will have to have the Home disk handy however because Pro will ask for a previous version of Windows to do the upgrade. Pro will ask you to place the Home CD in the CDR and it will check to make sure it is a valid version. Once it sees that it is then the install will begin.

    If buy chance your XP Home is a OEM version (HP,DELL, etc.) with recovery disk and not the Full version of XP Home this will not work and you will have to have XP Home loaded on the system before it will upgrade..........

    I hope this helps.........


  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Southern caves, LA.
    Posts
    14
    Thanks Tinker,
    i'm gonna install the pro upgrade tomorrow. I have the full install CD for home. so the cheaper oem upgrade should do it. i should've known that .....it's just like win95 upgrade to 98 or 98se. coooool. Actually I should say UNCOOL considering i already gave M$ 100.00 for the home version. Talk about a sellers market,eh?
    Well, thanks again duuuuude.
    AthlonXP 2400+
    msiK7T turbo
    FX5900 flashed to 5950U
    Audigy2ZS
    1gb pc 133
    XP home

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •