Results 1 to 6 of 6

Thread: HD problem ?

  1. #1
    Hardware guy Super Moderator FastGame's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Blasters worm farm
    Posts
    3,416

    HD problem ?

    I bought a new 120gig Maxtor Ultra 8mb HD and when I first tried to format it said unable to format check disk for errors. I hooked it up to my old HD and ran checkdisk with fix errors & recover bad sectors enabled. I never could get it to except my XP image from DriveImage so just did a clean install and all seems fine except....in event viewer there's a Disk error report that says Hard drive O/D id7 has a bad block. The drive is partitioned Drive C & Drive F and there's also an error that says Drive F file sys is corrupt please run checkdisk....

    Hmm Drive F only has one folder that has 10 picture's in it & they looked fine, ran checkdisk for drive C & F and F is fine now but still have the "Hard drive O/D id7 has a bad block" error

    Even though things are working fine is my HD bad ? should I take it back and get a replacement or do any of you know a fix ?

    Thanks

  2. #2
    Precision Processor Super Moderator egghead's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    In Your Monitor
    Posts
    3,546
    thats a strange error,

    no suggestions

    update bios?


    the error should stay until you delete all partitions

    someone here should have some info

    egghead
    ------------------------------------------------------------



  3. #3
    Super Moderator Super Moderator Big Booger's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    JAPAN
    Posts
    10,941
    I am assuming you ran chkdsk with the recover option?

    I think is chkdsk /R but I am not sure.

    Also chkdsk /F
    If that doesn't work, and you still get the error, take it back. I would.


  4. #4
    Precision Processor Super Moderator egghead's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    In Your Monitor
    Posts
    3,546
    goto maxtor and get the maxblast software

    i hope you didntfill the hd just yet
    ------------------------------------------------------------



  5. #5
    Friendly Neighborhood Super Moderator phishhead's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    San Diego, Ca.
    Posts
    3,732
    well fastgame you're not getting unmountable boot vol or hard error when booting up are ya cause you know the solution for that one don't ya. Something about a paper weight.



  6. #6
    Hardware guy Super Moderator FastGame's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Blasters worm farm
    Posts
    3,416
    Originally posted by phishhead
    well fastgame you're not getting unmountable boot vol or hard error when booting up are ya cause you know the solution for that one don't ya. Something about a paper weight.
    Yep Phish looks like two of us in a week..lol

    I took the drive back cuz checkdisk should of flaged that bad block (sector?) and re-mapped it but no go plus I formated it with 3 diffrent programs so I know the format was not the problem....

    New HD is fine and it took my my XP image so I'm now I need ta send my 80gig off to California

    Thanks to all for your help.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •