Results 1 to 7 of 7

Thread: Bypass modem ?

  1. #1
    Bronze Member
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    106

    Bypass modem ?

    I'm trying to run DSL on my win98 machine.

    Apparently I have some problem with the Dial up Network files or somethng.

    When discussing this with someone they mentioned that I might be able to
    just go directly thru the DSL and not go via the Dial up and the Modem ...

    They said something like go to i.e. tools or under connectivity and choose
    "never use dial up"

    When I went there I did't seem to have that option, I could select "use LAN or connect directly" I tried this but it didn't seem to work.

    So back to the origianl question can and how do I bypass the dial up and or modem ?

  2. #2
    Titanium Member efc's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    North Central Arkansas
    Posts
    2,329
    I installed a DLS system last week and think I have a solution for you. The previous dial-up connection was a problem initially.

    Right click on My Computer. Double click on Network Neighberhood. Right click on your old dial-up setup and then delete. Reboot. Then go to your browser and enjoy.
    Linux Mint Debian Edition

  3. #3
    Friendly Neighborhood Super Moderator phishhead's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    San Diego, Ca.
    Posts
    3,732
    yeah under internet options below your dial up connections...you should see 3 options never dial a connection....dial whenever a network connection is not present ....always dial my default connection and you should have a dot in never dial.



  4. #4
    Techzonez Governor Super Moderator Conan's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Philippines
    Posts
    4,343
    I think that Windows 98 doesn't natively connect to DSL. You need to download RASPPPOE:

    http://www.raspppoe.com/

  5. #5
    Bronze Member
    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    106
    Wow, I'm getting quite a variety of responses.
    So do I need to go the Raspppoe route ?

    p.s. when I go to the internet connection those 3 options
    aren't selectable, the only thing that I can select is the LAN
    option I believe.

  6. #6
    Titanium Member efc's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    North Central Arkansas
    Posts
    2,329


    Dun'o
    Linux Mint Debian Edition

  7. #7
    Security Intelligence TZ Veteran cash_site's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Software Paradise
    Posts
    3,852
    Quote Originally Posted by cowboy
    Wow, I'm getting quite a variety of responses.
    So do I need to go the Raspppoe route ?
    Seems like you do, i had to instal WinPoet on my win98 laptop for direct DSL connection, else you could use a router and simple TCP/IP settings.

    --- 0wN3D by 3gG ---

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •